نکات مهم برای خرید و نگهداری نبات

نبات یک شیرینی بلور مانند با طبع گرم است که از ترکیب آب و شکر به دست می‌آید. این خوراکی شیرین، اغلب در تمامی خانه‌های ایرانی یافت می‌شود و می‌توان گفت عضو جدایی ناپذیر فرهنگ ایرانی است.

72

نکات مهم برای خرید و نگهداری نبات:

 

نور و رطوبت، دشمن بلورهای شفاف نبات است،پس حتما آن را به دور از نور و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. بعد از باز کردن بسته‌های نبات، بهترین جا برای نگهداری آن شیشه است.شیشه های دربسته ای که در دمای کمتر از 20 درجه سانتیگراد نگهداری شود. ضمن اینکه نبات با گرما میانه خوبی ندارد. وقتی زمستان رسید در اتاق‌هایی که بخاری و وسایل گرمایشی روشن است نبات را نگه ندارید. خرید نبات چوبی به نبات نی دار پلاستیکی ارجح است. بسته‌های نبات با تاریخ تولیدو انقضاء بردارید ؛ به خصوص  دقت کنید که حتما سیب سبز سلامت داشته باشد. نبات فلّه نخرید؛ این نوع نبات‌ها معمولا در انبارها به شکل غیر بهداشتی ذخیره می‌شود.انبارهایی که محل رفت و آمد موش و سایر حشرات شیرینی دوست است. اگر انتخاب‌تان نبات زعفرانی است حتما از شرکت های معتبر خرید کنید.نام های تجاری با‌کیفیت خوب، برند می شود و محصولشان اصل و سالم است. اکثر نبات‌هایی که به رنگ زرد یا زعفرانی در بازار موجود هستند با جوهر زعفران رنگ می شوند که ماده ای بسیار خطرناک و سرطان‌زا است. مصرف این ماده بیماری هایی از قبیل بیش فعالی در کودکان، معضلات گوارشی و آسمی، تومورهای تیروئیدی، تشدید میگرن، تاری دید، حساسیت‌ها و مشکلات پوستی نظیر پورپورا به همراه خواهد داشت. اگر علاقه به مصرف نبات زعفرانی دارید، مطمئن شوید که نبات را از منبع معتبر تهیه می کنید و رنگ نبات ناشی از خود زعفران است نه جوهر زعفران. گاهی حتی بر روی نبات پر های زعفران نیز دیده می شود اما نباید فریب این موضوع را بخورید و تصورکنید که این نبات با خود زعفران رنگ شده است.